Riccano

  • Hannover
  • Ori
  • 10.8.2015, Ikääntyminen?
  • 0 -vuotias
  • 169cm
  • Esteratsastus
  • Ko He B, Re 150cm, Me 140cm.

  • Omistaja; Filmür/Nella (VRL-13817)
  • Kasvattaja; (evm)
  • rekisterinumero VH15-011-0371

Riccano on todella vilkas persoona. Rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä yksikään este voisi hidastaa sitä. Laitumella viihtyy parhaiten muiden hevosten seurassa. Yksin ahdistuu ja tylsistyy, jolloin saattaa vaikkapa hypätä laidunaidan ylitse ja karata kavereidensa luokse. Kun Riccano oli Filmürissa ensimmäisiä päiviään, niin oli ori kerran oikeasti päättänytkin karata laitumeltaan. Kun olin Emma seuranani hakemassa Riccanoa talliin, niin olikin orin laidun aivan tyhjillään. Riccano hyppää esteen kuin esteen ylitse, eikä laidunaidat tai muutkaan onnistu pidättelemään sitä. Tällöin emme vielä tienneet, kuinka paljon ori saattoi ahdistua yksin olemisesta, mutta orin karkaamisen johdosta se alkoi meille pikkuhiljaa selvitä. Riccanoa emme olleet tällöin vielä tutustuttaneet ollenkaan muiden tallimme hevosten kanssa. Varaudumme aina pahimpaan ja tutustutamme hevoset yksitellen pitäen vähintään toista kiinni riimunarusta, jotta saamme vältettyä pahimmat konfliktit. Riccano oli päättänyt karata vähän matkan päähän ja hypätä aidan ylitse laitumelle Bacarton, sekä muutaman muun Filmürin orin seuraan. Mitään konflikteja tai tappeluita ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Riccano tuli hyvin toimeen muiden hevosten seurassa. Oli kyllä pieni ihmetys, kun hukassa ollut ori löytyi lopulta aivan väärältä laitumelta, kuin missä tämän alunperin piti olla.

Hoitaessa on Riccano erittäin kiltti. Ori seisoo vaan nätisti paikallaan ja pällistelee hoitajan puuhia uteliaana. Riccanon mielestä kovat harjat tuntuvat ikäviltä ja näitä käyttäessä saattaa ori välillä hieman säpsähtää. Tämä on erityisen herkkä kyljistä, joten niiden harjaukseen on käytettävä pelkästään pehmeitä harjoja ja täytyy myös muistaa harjata varoen. Kaviot Riccano nostaa kiltisti ja malttaa myös pitää niitä ylhäällä niin pitkään, kunnes on ratsastaja saanut kaviot puhdistettua. Ori malttaa myös pysytellä kaikkien hoitotoimenpiteiden ajan paikallaan, joten tätä voisi hoitaa myös ilman riimua ja riimunarua. Karsinan oven voi myös jättää huoletta auki satulan ja suitsien hakemisen ajaksi. Utelias ori saattaa tulla kurkkimaan karsinansa ovesta, muttei koskaan karkaisi mihinkään. Satulan antaa laittaa ongelmitta, suitsien kanssa taas saattaa välillä vähän kenkkuilla, jollei niitä osaa laittaa varoen. Kylmät kuolaimet, liian kovat kuolaimet, tai kireät soljet eivät miellytä Riccanoa ollenkaan, eikä ori myöskään pelkää näyttää tätä hoitajalleen. Jos osaat laittaa suitset varoen ja muistaen että Riccano on erittäin herkkä suustaan, niin ei ongelmia myöskään suitsien laittamisen kanssa tule.

Riccano on hevonen, joka tylsistyy helposti. Orille täytyy keksiä jatkuvasti jotakin aktiviteettia, tai tämä keksii sitä itse. Sotkee tylsistyessään aina karsinansa aivan siivottomaan kuntoon heitellen heiniä ympäriinsä sekä läträten vedellä. Ratsastaessa ei ori myöskään nauti pelkästä seisoskelemisesta, eikä tälle sopisi myöskään pelkkä normaali ratsastelu ilman haasteellisempia tehtäviä. Riccano on parhaimmillaan silloin, kun pääsee pari kertaa viikossa maastoon menemään rennolla meiningillä, mutta kovalla vauhdilla ja saa taas neljä kertaa viikossa hieman haastavampia tehtäviä. Ori tykkää haastaa itseään ja mitä vaikeampia esteratoja, niin sitä parempi. Riccano yrittää aina parhaansa myös harjoiteltaessa. Ori rakastaa työntekoa ja treenailua ratsastajansa kanssa. Tämä tykkää lisäksi myös esitellä ratsastajalle, valmentajalle ja katsojille taitojaan. Riccanon kanssa valmentautumisesta onkin tullut jo pieni eventti. Aina kun orilla ratsastetaan on useampi Filmürin työntekijä kerääntynyt katsomaan.

Riccano omaa aivan loistavat hyppykyvyt sekä on todella kapasiteetikas hyppääjä! Kuntoa myös riittää raskaampienkin treenien suorittamiseen. Esteratsastuksen kohdalla ei yksikään este, tai esterata ole Riccanolle liian haastava. Ori osaa hyppykykyjensä ansiosta hypätä minkä tahansa esteen millä tyylillä tahansa. Osaa myös hieman itse korjata hyppyä, jos ratsastaja istuu selässä huonosti, vauhtia on liikaa tai lähestyminen esteelle ei ole ollut parhain mahdollinen. Ponnistuspaikan hakeminen ei tuota myöskään mitään ongelmia. Riccanolla on tapana hypätä aina todella läheltä estettä. Tämän johdosta kai pystyykin suoriutumaan oikeastaan minkälaisista esteistä tahansa. Pitkät vesiesteet eivät tuota myöskään ongelmia. Ori osaa ponnistaa pitkälle, joten ei näidenkään kanssa koskaan virheitä satu.

Riccano on ori, joka ei itseasiassa tee radalla oikeastaan mitään virheitä. Jos joskus jokin virhe sattuu, niin se on melkeen aina ratsastajan syytä. Riccano on erittäin herkkä suusta sekä kyljistä, joten oria ei saa jäädä repimään tai hakkaamaan pohkeilla! Yleisin virhe radalla onkin varmasti tämä. Riccano lähestyy estettä ja on juuri ponnistamassa, mutta ratsastaja säikähtää hevosen ollessa jo liian lähellä estettä. Ratsastaja ajattelee Riccanon kieltävän, vaikka orin tyyliin kuuluu ponnistaa aina ihan esteen läheltä. Tämän johdosta kun ratsastaja sitten antaa niitä pohkeita, niin pilaa se kokonaan koko hypyn. Ja pudotus on tällöin taattu! Mieti nyt, kun sinuakin vaan potkittaisiin kylkiin ja satutettaisiin samalla, kun sinun pitäisi ylittää este, joka on melkein yhtä korkea kuin sinä olet. Riccanoa sattuu, sekä tämän johdosta keskittyminen hyppyyn ja suorittamiseen katoaa yhtäkkiä kokonaan. Ja sitten hypätään kivun kanssa miten nyt sitten hypätäänkään. Ei sitä koskaan ajattele, että hevosta voisi muka pohkeiden antaminen mitenkään sattua. Joitakin tuntipolleja saa hakata tyyliin puolen tunnin ajan, eikä hevonen siltikään liikahda mihinkään. Riccano on kuitenkin erilainen. Orin liikkeelle saamiseksi ei saa muuta, kuin painaa vaan ihan hiljaa pohkeella. Laukannostot taas tehdään yleensä orin selässä pelkän painon avulla.

Kokonaisuutena on Riccano ihanan kiltti ori, jolla kyvyt esteratsastusta kohtaan ovat loppumattomat. Aina kun ajattelee että 'nyt mentiin kyllä jo niin hyvin, että ei enää pystytä laittamaan paremmaksi' niin kappasvaan, Riccano on hetkessä taas ylittänyt mahdottoman ja näyttänyt miten siitä on oikeasti melkeen mihin tahansa esteratsastuksen osalta. Kilpapaikalla osaa olla kuin kotonaan, eli laittaa aina parastaan ja hämmästyttää sekä ratsastajan, että myös kaikki katsojat. Vaikka Riccano on helppo hoidettava ja ratsastaessakin osittain kykyjensä johdosta automaatti, niin vaatii tämä kuitenkin selkäänsä kokeneen ratsastajan. Riccanoa täytyy osata käskeä oikein, jotta tämän saa menemään hyvin. Ihminen joka osaa käskeä oikealla tavalla saakin nauttia selästä käsin orin upeista ja kapasiteetikkaista hyppykyvyistä!

Riccanoa on myös osattava kohdella tämän ansaitsemallaan tavalla. Jos olet ikävä oria kohtaan, huonolla tuulella ja purat sen oriin, tai etenkin jos jäät hakkaamaan niillä pohkeilla tai vetämään ohjista, niin kostautuu se sinulle myöhemmin. Riccano tulee toimeen kaikkien ihmisten ja hevosten kanssa, jotka ovat hyviä sitä kohtaan. Kuitenkin jos kohtelet oria huonosti, niin voit heittää hyvästit teidän ystävyydellenne sekä orin luottamukselle! Ja voin sen verran kertoa että kun kyseessä on Riccano, niin sitä luottamusta on todella vaikea, ellei lähes mahdoton saada enää koskaan takaisin. Virheitä ja huonoja päiviä sattuu jokaiselle ratsastajalle joskus ja Riccanokin tuntuu tämän ymmärtävän. Kuitenkin jatkuva huono kohtelu saa orin käytöksen muuttumaan. Ystävilleen on kiltti ja ihana, mutta jollet kuulu Riccanon ystäviin, niin kertoo tämä sinulle sen kyllä ja kaikilla mahdollisilla tavoilla. Riccanon kanssa on oikeastaan mahdotonta pärjätä yhtään missään tilanteessa, jollei ole orille ystävä.

Riccano on loistavalla menestyksellä kilpaillut esteratsastuksen korkeissa luokissa. Oria ollaan hevoslehdissä jopa kehuttu Filmürin parhaimmaksi hevoseksi, eikä ollenkaan turhaan. Riccano voisi oikeasi ehkä ollakin se Filmürin paras, ainakin yksi parhaimmista hevosista. Ainoa mikä Riccanolta oikeastaan puuttuu on ne virheet ja huonot ominaisuudet. Ori on sellainen hevonen, jota tuskin tulee toista koskaan vastaan. Sen voikin siis jo arvata, että tällainen helmi on tietenkin paljon esillä julkisuudessa sekä ihmisten huulilla. Jokainen haluaisi palasen Riccanosta itselleen ja tämän johdosta onkin niin uskomatonta, että juuri minä saan olla tämän upean orin omistaja!JÄLKELÄISET
SYNTYMÄVUOSI - NIMI - emänä NIMI
SYNTYMÄVUOSI - NIMI - emänä NIMI
i. Astaldo
evm
ii. Stiletto
evm
iii.
evm
iie.
evm
ie. Alweria
evm
iei.
evm
iee.
evm
e. Rinea
evm
ei. Bastian
evm
eii.
evm
eie.
evm
ee. Rubica
evm
eei.
evm
eee.
evm

Isä Astaldo oli Mainelaisen kasvattajan upea aikaansaannos. Tämä 167cm korkuinen ori oli menestyjä jo syntyessään. Astaldo omasikin upean menestyneet vanhemmat, sekä vähintään yhtä upean suvun! Ori olikin omistajansa ylpeyden aihe jo heti syntyessään. Ja omistajansa lellikki - olihan Astaldon emänä tämän omistajan lempi tamma, hevonen jonka avulla oli Astaldon omistajasta tullut kuuluisa. Astaldo kulki isän ja emänsä jalanjälkiä, kun 5 -vuotiaana voitti 120cm nuorten luokassa ensimmäiset kilpailunsa. Tästä oli suunta pelkästään ylöspäin - 9 -vuotiaana pääsi ori suorittamaan jo ensimmäisen radan 160cm tasolla. Astaldo kilpaili 160cm ratoja aina 16 -vuotiaaksi saakka loistavalla menestyksellä ja lukuisia arvokilpailu voittoja keräten. 16 -vuotiaana jalkavammanjohdosta jäi ori eläkkeelle. Astaldo kerkesi saamaan ainoastaan kaksi varsaa kuolemansa jälkeen, sillä ori kuoli heti 17 -vuotiaana karhun raatelemisen johdosta.

Isän isä Stiletto oli varsansa Astaldon tavoin erittäin upea menestyjä. Menestyminen tuntuu olevan sukuvika - ainakin Riccanon suvussa. Stiletto oli 169cm korkuinen ja VÄRI. Ori kilpaili esteratsastusta upealla menestyksellä aina 6 -vuotiaasta 17 -vuotiaaksi saakka. Ori aloitti 120cm radoista, lopulta kilpaillen 160cm kansallisilla radoilla loistavalla menestyksellä! Stiletto omasi upeat hyppykyvyt, joiden lisäksi myös upean rakenteen. Olikin sääli, ettei oria keretty muutaman näyttelyn lisäksi enempää sillä saralla näkemään! Stiletto vietti koko uransa esteratoja kierrellen ja kotona valmentautuen ratsastajansa kanssa, mihinkään muuhun ei jäänyt aikaa. Kilpailemisen lopetettuaan onnistui ori saamaan ainoastaan yhden varsan Alweria nimisen kuuluisan estemenestyjän kanssa. Varsa jäi orin ainoaksi, sillä ori kuoli kaviokuumeen johdosta kolme neljä kuukautta astuttamisen jälkeen. Ori oli astunut tänä aikana ja pidemmälläkin aikavälillä mtyös lukuisia muita tammoja, mutta yhdenkään näistä ei onnistunut tulla tiineeksi. Stiletto menestyneen ja upean uransa lopetettuaan 17 -vuotiaana kerkesi elää ainoastaan kahdeksan kuukautta, ennen kuin menehtyi.

Isän emä Alweria oli Riccanon isän omistajan kolmas oma hevonen - ensimmäinen menestynyt sellainen. Tästä 165cm korkuisesta VÄRI ei ennustettu koskaan menestyjää. Tammalla oli kyllä erittäin upea suku, muttei tämä vaikuttanut suvustaan huolimatta kovinkaan kummoiselta hyppääjältä nuorempana. Alweria olikin myöhään syttyvää sorttia. Tämä myytiin 4 -vuotiaana halvalla uuteen kotiin, loppuelämän omistajalleen. Tamman omistaja treenasi tammalla aluksi ihan rennosti, kunnes huomasi tämän loistavat taidot esteitä kohtaan. Ei Alweria tällainen ollut aluksi ollut, joten kai treenauksellakin oli osansa asiaan. 8 -vuotiaana pääsi tamma starttaamaan ensimmäiset kilpailunsa 100cm tasolla, 10 -vuotiaana tämä taas kilpaili jo 140cm tasolla. Edistyminen oli hurjaa, sekä palkintoja esteradoilta kerääntyi omistajan palkintohyllylle kasapäin jo tamman uran alkuvaiheilla. Alweria siirtyi 12 -vuotiaana kilpailemaan kansallisiin 160cm luokkiin koko maailman parhaiden hevosten ja ratsastajien joukkoon. Tammaa pidetäänkin aikansa parhaimpana estetammana - onnistuihan tämä keräämään omistajalleen lukuisien palkintojen ja ruusikkeiden lisäksi myös päälle 30 miljoonaa dollaria rahaa. Alweria kilpaili erittäin menestyneen uran, jonka joutui lopettamaan 18 -vuotiaana vanhuuden johdosta. Tamma, kun ei ollut enää yhtä virkeä ja ketterä, mitä nuorempina vuosinaan. Alweria siirtyi omistajalleen siitoskäyttöön ja sai kolme varsaa ennen kuolemaansa. Alweria kuoli vanhuuteen 23 -vuotiaana.

Emä Rinea oli 171cm korkuinen VÄRI jättiläinen. Tamma oli upea menestys esteradoilla, kuuluen jopa niiden koko maailman 20 parhaan hyppääjän joukkoon. Rinea oli silti jo hyvin nuorena hyvin taitava ja pärjäsikin isänsä tavoin 100cm esteradoilla jo 4 -vuotiaana. Niin Rinea, kuin tämän isäkin kilpailivat siis 160cm kansallisella tasolla kummatkin jo 11 -vuotiaina ja loistavalla menestyksellä. Rinea osasi hämmästyttää katsojia esteradoilla aina jokainen kerta. Aina radalle päästessään osasi tamma keskittyä upeasti ja kuunnella ratsastajaansa. Tähän, kun lisäsi vielä tamman upeat hyppykyvyt, syntyi erittäin lahjakas estemenestyjä, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Rinea oli tamma, josta oli pahaa vastusta oikeastaan jokaiselle kilpailijalle. Tästä syystä koitettiinkin tamma myrkyttää uransa aikana kahteen kertaan. Toisella kerralla jäi myrkyttäjä kilpapaikalla olleen kameran johdosta kiinni ja joutui maksamaan useiden miljoonien dollareiden korvaukset tamman omistajalle. Toisella kerralla taas ei myrkyttäjää saatu koskaan kiinni. Rinea oli siis kaiken lisäksi myös taistelija - tamma kävi kaksi kertaa lähellä kuolemaa, mutta jaksoi silti jatkaa taistelua ja pääsi pienen kilpatauon jälkeen taas jatkamaan uraansa. Rinea ei siis luovuttanut helpolla. Tamma jatkoi myös uraansa vielä 20 -vuotiaanakin, tällöin kuitenkin jo paljon huonommalla menestyksellä. Rinea lopetti kilpailemisen 20 -vuotiaana, jonka jälkeen tämä astutettiin heti yhtä kuuluisalla estemenestyjällä. Tamma synnytti orivarsan nimeltä Riccano. Kuitenkin vanhan ikänsä johdosta oli synnyttäminen Rinealle liikaa ja kuolikin tamma tämän johdosta synnytyksen yhteydessä. Riccano oli myös kuolla samalla. Tämän pulssi ei tuntunut, eikä varsa hengittänyt aluksi ollenkaan. Riccano saatiin kuitenkin kuin ihmeen kaupalla pelastettua ja elvytettyä henkiin. Rineaa ei saatu kuitenkaan enää pelastettua ja kuoli tämä siis 22 -vuotiaana.

Emän isä Bastian oli muun sukunsa tavoin hyvinkin korkea ori. Tämä peräti 172cm korkuinen VÄRI ori pärjäsi loistavasti esteratsastuken korkeissa luokissa, keräten paljon hyviä sijoituksia ja menestystä. Bastian oli menestyjä jo hyvinkin nuorena. Orin aloitettua kilpailemisen 4 -vuotiaana 100cm tasolla pärjäsi tämä jo heti lukuisilla loistavilla tuloksilla ja etenikin kahdessa vuodessa kilpailemaan kansallisiin 120cm luokkiin. Ori starttasi lopulta 11 -vuotiaana ensimmäiset kilpailunsa 160cm tasolla, sijoittuen heti kolmanneksi. Näitä upeita sijoittumisia, sekä voittoja nähtiin koko orin uran ajan - eli aina 19 -vuotiaaksi saakka. Bastian lopetti 19 -vuotiaana kilpailemisen kokonaan vanhuuden johdosta. Ei orista ollut enää pärjäämään kilpailuissa samalla tavalla mitä nuorempana. Ja oli radoille tullut jo useita hyviä nuorempia menestyjiä, jotka orin viimeisenä kahtena vuotena veivät paikat 5 parhaan joukossa. Bastian oli kuitenkin zsuorittanut upean kilpauran korkeissa kansallisissa luokissa, joten tämä saikin jäädä eläkkeelle hyvillä mielin! Ori kerkesi saamaan ainoastaan kaksi tammaa tiineeksi ennen, kun tämä lopulta menehtyi 20 -vuotiaana ähkyn johdosta.

Emän emä Rubica oli 169cm korkuinen VÄRI. Rubica oli vähän pettymys. Tamma suvultaan oli upea! Tämän emä ja isäkin kummatkin hienoja ja kuuluisia hyppääjiä. Rubicasta toivottiin samanlaista ja tämän koulutukseen käytettiinkin paljon aikaa ja rahaa. Tamma ei kuitenkaan koskaan ollut kohtalaista parempi hyppääjä. Tämä menestyi vaihtelevalla menestyksellä 120cm luokissa, kuitenkaan koskaan etenemättä korkeampiin luokkiin. Kyllä Rubica voittoja ja sijoituksiakin keräsi - enemmän kuitenkin sijoittuen sinne 10 sijan yläpuolelle. Usein ihan kilpailun häntäpäähän jonkun typerän mokan johdosta. Tamma kyllä osasi hypätä ja omasi kivat hyppykyvyt. Tammalla olisi myös ollut potentiaalia edetä pidemmälle. Tammalla olisi periaatteessa ollut kaikki, mitä oltaisiin tarvittu korkeisiin esteluokkiin pääsemiseen. Kuitenkaan ei tämä koskaan korkeisiin luokkiin päässyt, eikä koskaan mitään kunnollista syytä tähän löydetty. Kaikki kyllä yritettiin ja rahaa käytettiin kalliisiin ja upeisiin kouluttajiin kasapäin. Kouluttajiin, jotka olivat saaneet kehnommatkin hevoset menestymään siellä huipulla. Rubica oli siis pettymys. Tamman ollessa 15 -vuotias luovutti omistaja lopulta, samalla lopettaen loputtoman rahan tuhlaamisen tammaan. Omistaja Rubican upean suvun johdosta teetti tammalla kolme varsaa myyntiin, jonka jälkeen 20 -vuotiaana vei tamman lopetettavaksi. Rubica kuoli siis 20 -vuotiaana.

Kilpailutulokset - ERJ, 62 sijoitusta


02.12.2015 kutsu 160cm 5/30
01.12.2015 kutsu 160cm 3/30
30.11.2015 kutsu 160cm 1/30
30.11.2015 kutsu 160cm 4/30
29.11.2015 kutsu 160cm 3/30
29.11.2015 kutsu 160cm 5/30
27.11.2015 kutsu 160cm 2/30
26.11.2015 kutsu 160cm 4/30
25.11.2015 kutsu 150cm 5/60
24.11.2015 kutsu 150cm 7/60
23.11.2015 kutsu 160cm 5/30
22.11.2015 kutsu 160cm 3/30
21.11.2015 kutsu 160cm 2/30
21.11.2015 kutsu 160cm 4/30
21.11.2015 kutsu 160cm 5/30
22.11.2015 kutsu 160cm 1/30
21.11.2015 kutsu 160cm 3/30
14.11.2015 kutsu 160cm 3/30
01.10.2015 kutsu 160cm 3/30
02.10.2015 kutsu 160cm 1/30
07.10.2015 kutsu 160cm 3/30
12.10.2015 kutsu 160cm 3/30
20.10.2015 kutsu 160cm 5/30
22.10.2015 kutsu 160cm 2/30
26.10.2015 kutsu 160cm 5/30
16.10.2015 kutsu 160cm 2/30
17.10.2015 kutsu 160cm 2/30
17.10.2015 kutsu 160cm 5/30
18.10.2015 kutsu 160cm 2/30
19.10.2015 kutsu 160cm 1/30
23.10.2015 kutsu 160cm 2/40

29.12.2015 kutsu 160cm 4/30
25.12.2015 kutsu 160cm 4/30
23.12.2015 kutsu 160cm 1/30
19.12.2015 kutsu 160cm 2/30
18.12.2015 kutsu 160cm 3/30
17.12.2015 kutsu 160cm 5/30
15.12.2015 kutsu 160cm 4/30
14.12.2015 kutsu 160cm 5/30
07.12.2015 kutsu 160cm 1/30
07.12.2015 kutsu 160cm 3/30
05.12.2015 kutsu 160cm 2/30
01.12.2015 kutsu 160cm 3/30
30.11.2015 kutsu 160cm 1/30
27.11.2015 kutsu 160cm 1/30
26.11.2015 kutsu 160cm 5/30
24.11.2015 kutsu 160cm 3/30
30.11.2015 kutsu 160cm 1/30
29.11.2015 kutsu 160cm 2/30
29.11.2015 kutsu 160cm 5/30
25.11.2015 kutsu 160cm 5/30
22.11.2015 kutsu 160cm 2/30
29.10.2015 kutsu 160cm 3/24
29.10.2015 kutsu 160cm 4/24
31.10.2015 kutsu 160cm 2/24
03.11.2015 kutsu 160cm 2/24
04.11.2015 kutsu 160cm 2/30
05.11.2015 kutsu 160cm 3/24
08.11.2015 kutsu 160cm 1/30
08.11.2015 kutsu 160cm3/30
12.10.2015 kutsu 160cm 4/23
26.09.2015 kutsu 160cm 2/9


Päiväkirja

kirjoittaja; Nella

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

kirjoittaja; Nella

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Valmennukset

Valmentaja:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

Valmentaja:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.Riccano on virtuaalihevonen! - kuvat (c) Luvat kunnossa!