Pink Sayuri "Sanna"

  • Englannin täysiverinen
  • Tamma
  • 27.12.11, Ikääntyminen?
  • 11 -vuotias
  • 165cm
  • Esteratsastus
  • Ko: Koulutetaan...

Kuinka Sanna päätyi Filmüriin?

Sannaan törmäsimme sattumalta, kun olimme matkalla hakemaan Berryä. Harmiksemme meillä oli mukanamme kuitenkin vain auton perässä oleva traileri, johon mahtui ainoastaan yksi hevonen. Sanna jäi siis Pinkkiin ja pysähdyksemme jälkeen suuntasimme suoraan hakemaan Berryn. Olimme myöhässä, kuten aina. Kun olimme päässeet kotiin mä harmittelin, miten ei Sanna ollut mahtunut meidän kyytiin. Ei me mitään varkaita olla (vaikka moni niin saattaisi ajatella), sillä tottakai olisimme pyytäneet omistajan paikalle ,jos meillä tosiaan olisi ollut mahdollisuus mahduttaa myös Sanna traileriimme.

Kaikki alkoi siis näin; Olimme matkalla hakemaan Berryä, kun yhtäkkiä alkoi traileri heilumaan auton takana epäilyttävästi. Koitin hieman hidastaa vauhtia, muttei se mitään auttanut. Mukanani ollut Karen huomasi vasemmalla puolellamme laukkatilan, jonka pihalle päädyimme lopulta pysähtymään. Omistajaa ei näkynyt missään, vaikka koitimmekin muutaman kerran huudella "hei" tervehdykseksi. Karen jäi tutkimaan traileria, kun taas minä uteliaisuuttani kiertelin hieman tallialueen pihalla. Talleihin sisälle en kuitenkaan uskaltanut mennä. Tulisi vielä tallin omistaja äkäisesti häätämään meidät pois, tai soittaisi poliisit paikalle tunkeilijoiden takia (joita me siis ehdottomasti olimme). Laidunalueille käveltyäni jäin sähköaidan viereen seisomaan ja katsomaan sitä näkyä. Aivan kuin kotona! Hevosia laitumella juoksentelemassa ja ruohoa syömässä. Kerkesin seisomaan siinä kuitenkin vain hetken, kunnes huomasin siron ja kauniin tamman kävelevän minua kohti. Eteeni saavuttuaan hän heilutti muutaman kerran päätään, aivan kuin tervehtiäkseen. Olin jo tässä hetkessä aivan rakastunut! Meidän oli kuitenkin haettava Berry, ja hetken tamma taputeltuani ja hänen kanssaan laitumen laidalla seisottuani huusi Karen, että tarvitsee apua. Minun ei siis auttanut muuta, kun mennä hänen avukseen. Nostimme trailerin takaisin auton pakoputken pidikkeeseen kiinni, jonka jälkeen oli aika lähteä. Kuitenkin ennen lähtöä kerroin Karenille tammasta, sekä vein hänet laitumen reunalle tätä katsomaan. Ja siinä se edelleen seisoi. Ei ollut liikkunut varmaan senttiäkään sen jälkeen, kun tämän luota lähdin! Tamma katsoi minua ja heilutti taas päätänsä, tällä kertaa useamman kerran. Karen oli kanssani samaa mieltä, tamma oli upea näky! Karenilla ei kuitenkaan ollut kauheasti aikaa jäädä laitumen viereen ihmettelemään. Kuitenkin, kun heti takaksin Filmüriin päästessämme oli hänellä vielä kaksi valmennusta pidettävänä. Lähdimme siis takakisin autoon ja ajoimme pois.

Meni viikko, toinen ja kolmaskin, ennen kun sain lopulta puhuttua asiasta. Kerroin Karenille, kuinka en ollut pystynyt unohtamaan tammaa ja kuinka mä yksinkertaisesti halusin sen Filmüriin! Karen, kun on hyvän kuuntelijan lisäksi myös todella suorasanainen, totesi hän minulle ettei tamma olisi luultavasti edes myynnissä. Ja ettei minun miljoonillani vaan yksinkertaisesti saisi ostettua ihan mitä tahansa. Jotkut asiat/eläimet kun ovat omistajillensa paljon tärkeämpiä, kuin yksikään raha maailmassa. Tiesin Karenin puhuvan totta, (normaalisti en enää edes muistaisi koko hevosta, sillä uusia "ihastuksia" olisi tullut jo niin monta vastaan. Mulla kun on tapana ihastua melkeen jokaiseen näkemääni hevoseen. Etenkin, jos se on puoliverinen tai englannintäysiverinen) mut mä en vaan voinut enkä edes halunnut unohtaa tammaa! Halusin sen Filmüriin, ja hinnalla millä hyvänsä.

Muutama päivä myöhemmin, sain asiasta tietämättömän Scottin lähtemään mukaani, kun pitkänkään suostutteluni jälkeen ei Daniel ollut suostunut lähtemään. Ei, vaikka kerroin kyseessä olevan yllätys ja hänen pitävän tästä yllätyksestä. Ei, koska kerroin hänen joutuvan istumaan autossa pitkään. No, Scottista tulisi myös aivan mahtava matkakumppani! Lähdimme siis reissuun, tällä kertaa ottaen 6 -paikkaisen hevosauton mukaamme.

Tuntien ajelun jälkeen saavuimme vihdoin määränpäähämme. Päädyimme siis tuolle tallille, tallille mihin olimme Berryä hakiessamme Karenin kanssa pysähtyneet. Astuimme autosta ulos, sekä näin Scottin hieman pettyneestä ilmeestä, kuinka hän oli yllätykseltä odottanut jotain paljon enemmän. Hevosten hakeminen oli hänelle aivan liian normaali asia, vaikka sehän olikin se pointti. Ei yllätykset aina välttämättä ole hyviä, vaikka "mulla on sulle yllätys" sanat kuullessa niin automaattisesti ajatteleekin. Toisaalta, multa voisi kyllä odottaa mitä tahansa. :D

Tallille päästyämme kiertelimme aluetta läpi, koittaen löytää omistajaa. Hetken päästä kuului takaatamme ääni "hei!", käännyimme kummatkin hieman säikähtäneinä katsomaan. Takanamme seisoi nuori nainen. Hän esittäytyi tallin omistajaksi Virginiaksi. Lyhyen esittelyn jälkeen mä kerroin tarinamme. Kerroin minkä takia olimme täällä, Scottin kuunnellessa vieressäni hieman ymmällään tilanteesta. Kun en osannut sen enempää selittää, että kenestäköhän hevosesta voisi olla kyse, niin vei Virginia meidät talliin ja esitteli tallin jokaisen hevosen. Ja heitä olikin paljon! Kiertelimme hevosia läpi, joista Virginia kertoi suurimman osan olevan myynnissä. Tällöin bongasimme matkaamme myös Golden Garden GAn ja Pink Arioin. Melkeen jokaisen hevosen läpi käytyämme saavuimme vihdoinkin tämän tamman luokse. Tamman nimeksi paljastui Pink Sayuri, jolle lempinimeksi annoimme Sanna. Tallistamme löytyy kuitenkin myös englannintäysiveritamma Sanni, joten toivomme, etteivät hevoset (ainakaan kovinkaan usein) sekoittuisi keskenään! Keskustelimme Virginian kanssa hetken, hän minun pettymyksekseni kertoi jokaisen tallinsa hevosen olevan laukkapainotteinen, Sanna, Golden Garden GA (jota päädyimme kutsumaan Kataksi) sekä Pink Arioi (jota taas päätimme kutsua Armiksi) olivat jokainen risuestelaukkaan painottuneita tammoja. Scott minulle heti tokaisi, että meidän kannattaisi vain lähteä. Eihän risuestelaukkaan painottuneet sopisi ollenkaan esteratsastukseen painottuneelle tallille! En ollut kuitenkaan (eikä ilmeisesti Filmürin työntekijöistä kukaan muukaan) koskaan aiemmin uudelleen kouluttanut ketään hevosta, joten tahdoin yrittää. Sitäpaitsi Sanna oli niin kaunis näky, etten tällä kertaa vaan voinut jättää sitä sinne!

Keskustelin Virginian kanssa hevosten myynnistä, tein heistä jokaisesta ostotarjouksen, tarjoten kotia Filmürista. Neljäntenä päädyin lopulta myös hieman erikoiseen hankintaan, sillä tein tarjouksen myös angloarabi tammasta Mme Mafioso GA. Meillä, kun ei siitoskäytössä ollut muita, kun welsh -poneja, puoliverisiä ja englantilaisia täysiverisiä. Tarjouksen tehtyäni totesi Virginia, että ei paljon kilpailleista ja hyvin menestyneistä laukkaratsuista tahtoisi luopua. Tai ei tahtoisi luopua uudelleen koulutettaviksi ja esteratsastusjalostukseen. Tammat kun olisivat mitä mainioimpia laukkaratsu jalostuksessa. Lopulta kuitenkin Virginia tuumi, etteipä tammoille ole muutakaan kysyntää ollut ja parempi niillä olisi Filmürissa, kun tallissa käyttämättömänä seisomassa. Hän siis suostui antamaan tammat mukaani. Tai ilmaista hupiahan ei tämä tietenkään ollut, mutta saimme kuitenkin lopulta talliimme mainion siitostamman! Tai useammankin kappaleen sellaisia!

Scott ei ollut iloinen tekemistäni kaupoista. Hän meuhkosikin minulle hevosia traileriin taluttaessani, että "eikö sulla ole mitään järkeä?" ja kuinka täyttäisin karsinapaikkamme aivan tyhjällä, sillä eihän hevosista saisi uudelleen kouluttamalla mitään. Ei menestyvää estehevosta, eikä sen jälkeen niiistä olisi enää edes laukkaratsuiksi. Hymyilin Scottille vaan tyytyväisenä. Tiesin, että tammoista olisi johohkin. Olin varma että niistä jokainen, mutta etenkin uusi lempparini Sanna, tulisi menestymään myös estekilpailuissa. Potentiaalia nimittäin löytyi heiltä jokaiselta, ja todella paljon. Uudelleen kouluttaminen vaatisi vaan kovasti työtä sekä aikaa, mutta onneksi minulta kumpaakin löytyi!

Filmüriin saavuttuamme esittelin yllätyksen myös muille tallin työntekijöille. Ja myös suurin osa muista Filmürissa työskentelevistä oli todella skeptisiä, sekä piti hankintaani hulluna. Daniel oli ehkä se ainoa, joka jaksoi pysyä tukenani sekä kannustaa. Sitäpaitsi hänestä hankintani oli loistava! Haasteita rakastavana ihmisenä oli siis Daniel totaalisen valmis auttamaan minua tammojen kouluttamisessa. Varasin itselleni kuitenkin ensimmäiseksi Sannan. Yhteisiä koulutustunteja siis luvassa. Daniel, kun päätti aloittaa Katan kanssa!

Luonne

Sanna on luonteeltaan todella itsepäinen. Ainakin kaikkia muita kohtaan. Minun hoitaessani ei ongelmia ole. Sanna nauttii harjauksesta, satulan tai suitsien laittamisessa ei ole mitään ongelmia ja taluttaessa kulkee myös nätisti vierellä. Entä sitten, kun häntä on hoitamassa joku toinen? Sannasta muuttuu hirviöeläin. Hän tekee kaiken, jotta saa pidettyä ihmiset mahdollisimman kaukana hänestä. Käännä selkäsi Sannalle, niin hän näykkäisee sinua olkapäästä. Tai selästä. Tai kyljestä, käsivarresta, pepusta... Niin tai niistä jokaisesta.

Sanna siis yrittää kaikkensa, etteivät muut ihmiset tulisi hänen lähelleen. Hän korvat luimussa ja vihaisella katseella varoittaa, että kannattaa lähteä pois. Kuitenkaan sellaiset, jotka eivät Sannaa ennestään tunne, eivätkä ole häntä aiemmin hoitaneet, ajattelevat tämän olevan aivan normaalia hieman hankalan hevosen käytöstä. He eivät ymmärrä varoitusmerkkiä ja ymmärrä lähteä vauhdilla karkuun (siis kirjaimellisesti vauhdilla. Suurinosa, kun juoksee minkä jaloistaan pääsee, jos vahingossa joutuu Sannan karsinaan), ennen kuin on liian myöhästä. No, mutta kantapään kauttahan sitä muutenkin opitaan. Eihän se siis niin vakavaa ole, vaikka muutaman päivän joutuu mustan silmän, mustelmien ja puremajälkien kanssa tallilla kulkemaan. Osaa ainakin jatkossa kiertää Sannin karsinan kaukaa!

Laitumelta haettaessa ja sinne vietäessä ei Sanna ole samantien kimppuun hyökkäämässä. Tamma taitaa ymmärtää tilanteen, jos se ei taluttaessa edes yritä käyttäytyä, niin joutuu jäämään yksin talliin kun muut pääsevät laitumelle. Tai pääsee laitumelle vasta paljon myöhemmin, silloin kun minä vihdoin herään ja saavun tallille. Taluttaessa yrittää siis tamma kyllä hieman kiskoa riimunarusta (tai välillä päättää lähteä kokonaan karkumatkalle), mutta muuten tulee kyllä hyvin laitumelle ja sieltä takaisin.

Kengittäessä tarvitsee Sanna monta ihmistä ja kunnon kiinnityksen, jotta se pysyy paikallaan ja saadaan kengitettyä. Sannaa kengittäessä täytyy minun olla aina paikalla, sillä muuten ei touhusta tule yhtikäs mitään. Jopa minun paikalla ollessani on nimittäin homma todella vaikeaa. Läsnäoloni rauhoittaa tammaa hieman, mutta on se silti koko kengitysoperaatiosta edelleen sen verran kauhuissaan, että potkii minkä kerkeää ja yrittää kiskoa riimunaruja irti, sekä päästä karkuun. Sannan kengittämisessä siis kestääkin normaalisti yli tuplasti kauemmin, mitä muiden hevosten kanssa kestäisi. Olen yrittänyt kyllä totutella tammaa kengittämiseen, palkita sitä, kun se on nätisi ja taputtaa ja kehua. Siitä, ei silti ole ollut oikeastaan mitään apua.

Sanna on ilmeisesti vaan yhden omistajan hevonen. Se hoitamisen lisäksi nimittäin myös ratsastaessa ei anna kenenkään muun nousta selkäänsä, kun minun. Tai Danielin lisäksi ei ole, kun Scott ja Westley yrittänyt muutamia kertoja, sekä Karen muutamia ja Krystal kerran. Krystal kun täydellä itsevarmuudella vannoi kerran saavansa Sannan menemään kunnolla. Jopa paremmin, kun minä. Mutta ryminällähän sieltä selästä tultiin alas. Jopa kolme kertaakin, ennen kun tajusi Krystal suuttuneena luovuttaa. Krystalilla olikin kaikista huonoin suoritus Sannan selässä, nimittäin ensimmäisellä kerralla hän tippui heti selkään päästyään, toisella kerralla taas alle minuutti sen jälkeen, eikä hän kolmannellakaan kerralla pysynyt selässä minuuttia kauempaa. Daniel ja Westley taas pitävät ennätystä Sannan kanssa. He ovat minun lisäkseni ainoita, joilla voisi joskus olla edes pienet tsäänssit saada Sanna menemään, kuten se menee minun kanssani. On tuo Sanna kyllä ihme kopukka... Mutta silti välillä myös niin ihana!

Minun ratsastaessani menee Sanna siis hyvin. Tai ei ainakaan järjestä kauheaa pukittelu showta ja tiputa ensimmäisen minuutin tai minuuttien päästä alas. Sannan kanssa on kuitenkin vielä paljon tekemistä. Tamma kun on toiminut laukkaratsuna, niin sen kamalan nopean laukan rauhoittelu on ollut yksi niistä ensimmäisistä asioista. Heti kun Sannan siirtää laukalle, niin ottaa se nimittäin tapojensa mukaan kauhean spurtin. Eikä tämä esteitä hypätessä sovi alkuunkaan! Irtohypytyksessä on Sanna onnistunut järjettömän nopealla laukallaan, mutta kuitenkin hyvällä hyppytyylillä ylittämään 80cm esteen ilman mitään ongelmia. Tamma hyppäsi niin ilmavasti, että sillä tuskin tulisi olemaan ongelmia 100cm tai 120cm esteidenkään ylityksessä. Kuitenkin ennen hypytystä täytyy rakentaa se perusta. Täytyy siis opettaa tamma laukkaamaan hillitymmin, sekä kuuntelemaan apuja. Opetamme sille myös kouluratsastuksen alkeita, ainakin helppo C:n liikkeet, mahdollisesti B:n tai A:nkin. Lisää kuulumisia Sannan kouluttamisesta voit lukea sen päiväkirjasta, jonka löydät tämän sivun alta.

Sanna kokonaisuutena on todella hankala hevonen (ainakin muiden käsittelyssä), maastossa säikkyy jokaista vastaan tulevaa asiaa, lintuja, varjoja, kaikkea mitä vaan voi hevonen säikkyä. Samaa se tekee myös satunnaisesti maneesissa ja kentällä. Hoitaessa tamma myös koettelee hermoja, (tosin onneksi ei minun hermojani). Sannasta onkin Daniel ottanut itselleen haasteen, sekä kokemuksensa ansiosta myös edennyt todella paljon Sannan kanssa. Se on todella hyvä asia, sillä nyt on pieni mahdollisuus että Sannasta kasvaa hevonen, jolla minun lisäkseni myös muut voivat ratsastaa. Sanna on kuitenkin hankaluudestan huolimatta minun käsittelyssäni säikkymisestä huolimatta kiltti ja tottelevainen. Ja Sanna on myös kauneutensa takia tällä hetkellä meidän Filmürin hevosista minun suosikkini! Kumpa vaan jonakin päivänä voisivat myös muut ratsastajat päästä kokemaan sen, kuinka upea hevonen Sanna oikeasti on!JÄLKELÄISET
SYNTYMÄVUOSI - NIMI - emänä NIMI
SYNTYMÄVUOSI - NIMI - emänä NIMI
i. Postmanringstwice GA
ii. Postmaster xx
evm
iii. Post Scriptum xx
evm
iie. Cinta xx
evm
ie. Sanya xx
evm
iei. Minted Gold xx
evm
iee. Sandrina xx
evm
e. Hatsumiyo GA
ei. Unintelligible
evm
eii. Lucky Charm
evm
eie. Symbiotica
evm
ee. Geisha District
evm
eei. Alladin's Treasure
evm
eee. Angel of Mine
evm

Kilpailutulokset - ERJ, 38 sijoitusta & KRJ, 6 sijoitusta


15.11.2015 kutsu 90cm 5/30
02.10.2015 kutsu 70cm 1/30
04.10.2015 kutsu 70cm 2/30
05.10.2015 kutsu 70cm 4/30
29.09.2015 kutsu 80cm 3/49
29.09.2015 kutsu 80cm 6/49
29.10.2015 kutsu 90cm 3/30
30.10.2015 kutsu 90cm 2/30
4.11.2015 kutsu 100cm 3/40
22.10.2015 kutsu 100cm 6/40
17.10.2015 kutsu 100cm 1/40
3.11.2015 kutsu 100cm 1/30
1.11.2015 kutsu 100cm 5/30
31.10.2015 kutsu 100cm 4/30
29.10.2015 kutsu 100cm 2/30
29.10.2015 kutsu 100cm 1/30
09.10.2015 kutsu 100cm 3/40
04.10.2015 kutsu 100cm 5/40
5.11.2015 kutsu 100cm 1/30
3.11.2015 kutsu 100cm 4/30
31.10.2015 kutsu 100cm 3/30

30.10.2015 kutsu 100cm 3/30
1.11.2015 kutsu 100cm 4/30
04.11.2015 kutsu 100cm 4/30
14.11.2015 kutsu 100cm 2/30
5.11.2015 kutsu 100cm 3/30
01.11.2015 kutsu 100cm 2/30
02.11.2015 kutsu 100cm 5/30
03.11.2015 kutsu 100cm 3/30
13.10.2015 kutsu 100cm 5/30
30.10.2015 kutsu 100cm 1/30
31.10.2015 kutsu 100cm 5/30
02.11.2015 kutsu 100cm 2/30
03.11.2015 kutsu 100cm 2/30
18.03.2015 kutsu 110cm 2/40
19.03.2015 kutsu 110cm 5/40
19.03.2015 kutsu 110cm 3/40
03.10.2015 kutsu Helppo A 4/30
12.10.2015 kutsu Helppo A 1/30
14.10.2015 kutsu Helppo A 2/30
14.10.2015 kutsu Helppo A 2/30
18.10.2015 kutsu Helppo A 4/30
20.10.2015 kutsu Helppo A 2/30

Sannan laukkasijoitukset näet tästä.

Päiväkirja

11.08.2015, kirjoittaja; Nella

Mä ostin Sannan silloin joskus tämän vuoden alussa, kun olin virtuaalimaailmaan vasta juuri tullut. Sanna oli silloin suvullisesti ja muutenkin aivan täydellinen hankinta, kun taas nyt tuo laukka suku hieman häiritsee. On Sanna kuitenkin 1 -polvinen xx -tamma ja kuten olen hänelle jalostuskäyttöä luvannut, niin niitä varsoja Filmürin kasvatusnimelle tulee syntymään ainakin pari kappaletta. Tätä upeutta en siis ole unohtanut, vaikka vähän hitaammin olemmekin edenneet.

Kisaamista olemme aloitelleet jo joskus tammikuussa, tai helmikuussa tänä vuonna, mut Sannaa olen silti ilmoitellut kilpailuihin vaan todella harvoin. Nyt olen saanut kerättyä tammalle ainoastaan joku viisi sijoitusta. Hidasta etenemistä siis, mutta etenemistä kuitenkin.

Ja ajattelin tässä nyt tänään, että voisimme mennä jopa jostain laatuarvostelusta nappaamaan kolmannen palkinnon. Se voisi lisätä tamman suosiota jalostuksessa! Tulevaisuuden kanssa ei kuitenkaan ole mitään suurempia suunnitelmia. Tällaista hidasta etenemistä silloin, kun kerkeän myös Sannan kanssa jotain tekemään. Olisi se ERJ-III -palkinto, tai YLA2/YLA3 tai joku kyllä niin hieno! Ja samalla saisin näytettyä kasvattajalle, että en Sannaa ole hankkinut ihan pelkästään seisoskelemaan. Mut niin.. Sitä varten pitäisikin sitten saada täydet 40 sijoitustakin ERJ:ssä, joten saas nähdä... Yla voisi kyllä olla enemmän meidän juttu, koska voisimme korvata suvun sukuselvityksellä! Suku, kun kuitenkin on laukkapainotteista, joten ERJ:ssä jäisimme kokonaan ilman sukupisteitä. Ja ehkä jopa ilman palkintoa tämän takia. Ylassa sitten taas vaaditaan se 4 jälkeläistä ja Filmüriin haluan tammasta vaan yhden... Noh, jos ei nyt tällaisia vielä mietittäisi. Ehkä sitten joskus, kun kisat ja jälkeläiset on kasassa niin voitaisiin mennäkin sinne ylaan tai jonnekin yllättämään kasvattaja. :) Siinä kyllä tällä mun hitaalla tahdillani tulisi varmaan kestämään yli puoli vuotta, tai vuosi. :D Mut hitaasti ja varmasti ainakin edetään, jos ei muuta. Eikä siis niiden laatisten osalta, kun jälkeläisten ja kisojen kanssa uskon olevan sitä ongelmaa, muuten kun tekstit saisin kuntoon oikeastaan vaikka heti.

Eipä Sannan osalta siis kummempia. Tällainen nopea tilanne päivitys Sannan jatkoa ajatellen. Rentoa touhuilua meinaan jatkaa Sannan kanssa siis myös jatkossa. Kaikki Pinkistä ostetut hevoset ovatkin sellaisia poikkeuksia siihen normaaliin väkisin tekemiseen ja nyt, kun halusin hetkeksi siitä eroon, niin oli kiva tulla Sannalle kirjoittamaan vaihteeksi jotain. Kuvakin pitäisi saada, kuten oikeestaan jokaiselle Filmürin hevoselle. :D Jos sen homman nyt saisi vaikka ihan ensimmäiseksi pois alta...

PÄIVÄ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

Valmennukset

Valmentaja:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

Valmentaja:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.Sanna on virtuaalihevonen! - kuvat (c) Westbury, thank you!
Sivuja päivitetty viimeksi: 16.02.2015