Batman

  • Trakehner
  • Ori
  • 17.7.2015, Ikääntyminen?
  • 4 -vuotias
  • 168cm
  • Esteratsastus
  • Ko He B, Re 160cm, Me 150cm.

  • Omistaja; Filmür/Nella VRL-13817
  • Kasvattaja; Kieferhof
  • rekisterinumero VH15-021-0509

Batman on loistava lohduttaja. Ori sopisikin hyvin työskentelemään terapia hevosena. Onko sulla murheita, mutta ei ketään kenelle puhua? Puhu Batmanille ja lupaan, että sulla on sen jälkeen paljon parempi mieli. En edes tiedä, miten Batman sen tekee. Tämä vaan hiljaa seisoo siinä ja kuuntelee ihmisen suruja. Kuulee ihmisen äänestä, milloin tämä on vihainen, milloin surullinen, milloin onnelinen. Tietää siis toimia oikein jokaisessa tilanteessa.

Lohduttajaa kaivatessasi kannattaa siis astella suoraan Batmanin karsinaan. Ori työntää päänsä syliisi ja nuolaisee muutaman kerran kyyneleitä poskiltasi. Jo pelkästään siitä on ollut monelle ihmiselle paljon apua. Batman on hevonen, joka oikeasti välittää jokaisesta ihmisestä ympärillään. Ja haluaa jokaisen olevan vaan aina onnellinen. Batman on hevonen, jota on helppo rakastaa. Tämä on niin ihana luonteeltaan, että se rakkaus tulee sieltä kuin itsestään. Ori, kun myös rakastaa jokaista. Myös sinua.

Batman omaa kuitenkin myös sen tyhmemmän puolen. Orin järjenjuoksu on jotain kastemadon tasoa, vaikka luullaan sen järjen juoksevan, kuin jänis. Laitumella ollessaan tämä hieman päästään pimeä ori vaan ihmettelee kaikkea vastaan tulevaa. Siilin näkeminen oli ehkä yksi Batmanin elämän jännimmistä asioista. Ensin oltiin iloisesti hirnahtelemassa tervehdykseksi. Sitten kun lyllersi siili karkuun, nii innostuttiin heti. Batman kai luuli siilin pyytävän tätä leikkiin. "Hippaleikki. JEEE kivaa!!" ja ori juoksemassa siilin kiinni. Prelokas siili tietenkin piiloutui piikkiensä alle, eikä tätä nyt tietenkään voinut Batman tietää. "Hippa, sun vuoro!" olis voinut kuvitella Batmanin sanovan, samalla kun tökkäisi turpansa keskelle siilin piikkejä. Siinä Batman sitten hetken juoksenteli ympäriinsä, koittaen saada siiliä mukaan leikkiin. Tämä pelokas otus ei kuitenkaan uskaltanut liikkua paikaltaan. Lopulta päätti sitten Batman luovuttaa. "Mä oisin vaan halunnu olla sun kaveri. :("

Batmanille onkin aivan kaikki sen kavereita! Niin lehdet, puut, oksat, kottikärryt, koirat, kissat, hiiret, haravat, lapiot. .. Kirjaimellisesti oikeastaan aivan kaikki. Puiden lehtiäkin yrittää ori tarmokkaasti pyydellä mukaan leikkiin, kun niitä syksyisin varisee pitkin laitumia. Batman on luonteeltaan ikuinen lapsi. Niin niitä lehtiä, kuin myös puita, kottikärrytä, kissoja, lapioita, kaikkia kavereita kun on pakko aina yrittää saada mukaan leikkimään. Niin, kavereita. Joita Batmanilla on tälläkin hetkellä varmasti monta sataa, jos jokainen lehti, tavara, puu, eläin ja muu asia lasketaan mukaan.

Vaikka Batman tunnistaakin, milloin ihminen on surullinen, onnellinen tai vihainen, niin ei kokonaisuutena ole ori kyllä järin viisas otus. Batman onkin tallimme ainoa hevonen, joka ämpärillekin juttelee kuin viimeistä päivää ja ihmettelee, kun toinen on noin hiljainen eikä vastaa takaisin. Batmanin elämän asenteena onkin, että aivot narikkaan ja menox! Mutta mikäs siinä. Ainakin ori nauttii elämästään täysin sieraimin. Eikä joudu olemaan yksin, sillä niitä kavereita tosiaankin riittää.

Maastossa on Batman kiinnostunut kaikesta ympärillään olevasta. Uusia mielenkiintoisia juttuja, kun tulee vastaan koko aika. Ja niitä uusia kavereita, joille on niin kiva jäädä pörisemään. Tämän takia ei Batman aina malttaisi ravailla ja laukkailla. Niin monta tutkittavaa asiaa, kun jää kokonaan välistä. Koko maailma ja elämä on Batmanille kuin yksi suuri seikkailu. Maastossa tämä näkyy vieläkin paremmin. Ori ei osaa säikkyillä mitään. Varmaan karhunkin kohdatessa vaan iloisesti hirnahtelisi tervehdyksiä ja pitäisi heti parhaana ystävänään.

Batman on kuitenkin tottelevainen hevonen - myös maastossa. Ori ei halua kenellekään mitään pahaa, jonka johdosta kyllä ravailee ja laukkailee, jos ratsastaja niin tahtoo. Batman viihtyy silti kyllä oikeastaan missä vaan ja tekemässä mitä tahansa. Vaikka siellä maastossa ravailemassa tai laukkailemassakin, kun on ihana kaveri selässä ohjailemassa. Jos sä et tule toimeen Batmanin kanssa, niin mä lupaan, että et voi tulla toimeen yhtään kenenkään kanssa. Batman maastovarmuutensa vuoksi on todella mainio hevonen myös pidemmillekin vaelluksille.

Maasto ja rataesteillä on ori todella kyvykäs. Välillä oria silti kiinnostaisi enemmän mennä pörisemään kentän vieressä olevalle kukkaselle. Pitäähän nyt kukkasen kanssa päästä välillä vaihtamaan kuulumisia. "Hei miten menee?"

Batman on kuitenkin todella tottelevainen hevonen, joten oria ei tarvitse paljoa käskeä töihin. Batman jaksaa myös hyvin keskittyä pelkkään tekemiseen, kun tälle ei anna mahdollisuutta lepsuilla ja kiinnittää huomiota niihin kukkasiin, lehtiin ja muihin kiinnostaviin asioihin. Batman on parhaimmillaan todella taitava hyppääjä. Niin rata, kuin maastoesteilläkin. Batman on hevonen, joka oppii nopeasti, eikä tätä tarvitse paljoakaan pyytää tekemään mitään. Pieni määrä pohkeitakin saa orin heti nostamaan laukan, sekä myös ihan pienet pidätteet hidastamaan. Ori, kun tottelee ihan pieniä apuja, niin emjme tykkää yhtään siitä, että joku ensimmäistä kertaa selässä oleva menee paukauttamaan täysillä tai kiskomaan ohjista liikaa. Siihen, kun ei olisi orin kohdalla tarvetta.

Batman on todella kyvykäs hyppääjä. Kun orin laittaa kunnolla töihin jaksaa hän keskittyä upeasti koko treenin ajan. Ori myös yrittää ja antaa aina parhaansa. Tälle tärkeintä, kun on nähdä ratsastaja ja valmentaja iloisena. Sekä saada rapsutuksia ja kehuja. Batman onkin sellainen huomion keskipiste, vaikka ei tekisikään mitään erikoista. Ori on vaan niin söpö ja höpsö luonteeltaan, että kerää ihan automaattisesti huomiota jokapaikassa, missä ikinä meneekään. Todella moni onkin ihmetellyt orin ihanaa ja elämäniloista luonnetta. Ei kukaan ole tavannut koskaan aiemmin ketään vastaavaa. Batman onkin luonteeltaan hyvinkin erikoinen tapaus. Mutta erikoinen hyvällä tavalla.

Kilpatilanteessa on, kuin myös muutenkin ratsastaessa. Yrittää ja antaa aina parhaansa. Ja tämän ansiosta menestyykin niin hyvin. Ennen radalle menoa tahtoisi Batman vaan ihmetellä kaikkea ja tutustua uusiin "kavereihin". Radalla kuitenkin keskittyy ja antaa aina kaikkensa. Hyppykykyjensä ansiosta on siis aivan loistava hevonen niin rata, kuin maastoesteillekin.

Batman on hevonen, joka lämmittää jokaisen ihmisen sydämmen ihanalla ja aidolla luonteellaan. Ori on juuri sitä, mitä useat ihmiset haluaisivat olla. Komea rakenteinen, taitava lajissaan, sekä myös täysin oma itsensä, yhtään pelkäämättä sitä, mitä muut ajattelevat. Nauravatko muut, vai vihaavatko. Batmania ei kiinnosta tippaakaan, sillä ori on onnellinen juuri sellaisena, minkälainen hän on.


JÄLKELÄISET
SYNTYMÄVUOSI - NIMI - emänä NIMI
SYNTYMÄVUOSI - NIMI - emänä NIMIi. Inferno
evm
ii. Pinochio
evm
iii. Hofex
evm
iie. Samantha
evm
ie. Robalea
evm
iei. Antifer
evm
iee. Politely
evm
e. Ginella
evm
ei. Relic
evm
eii. Reddec
evm
eie. Rénette
evm
ee. Lycett
evm
eei. Natalio
evm
eee. Ccomingin
evm

Batmanin isä Inferno oli 169cm korkuinen ja väriltään musta. Tälle hienohelmalle ei kelvannut ihan mikä tahansa. Ori osasi siis olla hevosena todella vaativa, mutta ei ollut vaativa aivan turhaan. Inferno menestyi nimittäin todella hyvin 160cm radoilla, voittaen jopa MM -kultaa kerran, sekä paljon muita voittoja isoista kilpailuista. Ori oli siis erittäin lahjakas hevonen niin este, kuin myös maastoesteradoilla. Se ei kyllä jättänyt kosakan ketään kylmäksi!

Inferno kilpaili maineikkaan 14 -vuotisen uran, niin esteitä kuin maastoesteitäkin hypäten. Lopulta siirtyi ori 20 -vuotiaana kokonaan jalostuskäyttöön. Orin pakasteita oli netissä myynnissä kovalla hinnalla ja pakasteet menivät todella hyvin kaupaksi! Infernolla arvellaankin olevan jopa yli 200 jälkeläistä ympäri maailmaa.

Tämä hieno ori keräsi myös eläkepäivillään hieman menestystä näyttelyitä kiertämällä. Suuria palkintoja ei Inferno kerennyt voittamaan, mutta muutamissa hieman pienemmissä kilpailuissa menestyi todella hyvin. Inferno omasikin todella upean rakenteen hyppykykyjensä lisäksi. Luonteesta sai ori ainoastaan pitkän miinuksen. Ilman hyppykykyjä ja hienoa rakennetta tuskin kukaan haluaisi olla orin kanssa sekunttiakaan samassa paikassa. Rahan takia sitä kuitenkin oli valmis tekemään kamalampiakin asioita...

Inferno sinnitteli elossa aina 27 -vuotiaaksi saakka, kunnes löydettiin lopulta karsinastaan kuolleena. Ori koki aivan luonnollisen kuoleman vanhuutensa takia. Infernon jälkeläisistä suurin osa on perinyt ainoastaan orin hyvät puolet. Ikävä luonne ei ole periytynyt kovinkaan monelle jälkeläiselle, vaikka tottakai arviolta 200 jälkeläisen joukkoon kaikenlaista tapausta mahtuukin. Kuitenkin jopa yli 40% on menestynyt hyvin, palkintoja rata ja maastoesteillä, kuin myös näyttelyissä keräillen.

Isän isä Pinochio oli 169cm korkuinen ja väriltään musta. Batmanin isän tavoin oli myös Pinochio todella upea estehevonen. Pinochion omisti sama talli, joka omisti Infernonkin. Pinochio aloitti menestyksekkään kilpauransa jo heti 5 -vuotta täytettyään. Hevonen kilpali jo 9 -vuotiaana 140cm tasolla, lopulta 11 -vuotiaana nousten kilpailemaan 160cm tasolle. Pinochio kilpaili erittäin menestyksekkään kilpauransa, useita arvokilpailu voittoja ja sijoituksia keräillen. Ori lopetti kilpailemisen kokonaan 19 -vuotiaana, jolloin siirtyi eläkkeelle. Eihän ori muutamana viimeisenä kilpavuotena nyt enää ollutkaan sen nuoremman itsensä veroinen. Hyppäsi 160cm radoilla kuitenkin aina 19 -vuotiaaksi saakka, viimeisinä vuosinaan hieman huonommin menestyen.

Ori kiersi nuorempana aktiivisen kilpailemisen ohella myös paljon näyttelyitä, hyvällä menestyksellä. Rakenteeltaan oli Pinochio nimittäin myös erittäin upea tapaus. Näyttelyistä tuotiin mukana usein lukuisia sertejä, sekä vähintään sertin arvoinen -mainintoja. Ori oli myös usein luokkansa paras, sekä palkittiin vuoden 1982 Yhdysvaltojen parhaimmaksi trakehner oriksi.

Pinochion pakasteita ei ollut yleisesti myynnissä. Jokainen orin jälkeläinen menikin kaupaksi monen sadan tuhannen dollarin hinnalla. Pinochio sai elämänsä aikana lähes 20 jälkeläistä, joista kotiin jäi kilpailemaan ainoastaan se yksi parhain yksilö; Inferno. Pinochion jälkeläisistä on yli 80% menestynyt hyvin yli 140cm esteradoilla, tai päässyt pitkälle näyttelyitä kierrellen. Jälkeläisille onkin ollut ominaista hyvän rakenteen lisäksi myös nuo ketterät ja taidokkaat hyppykyvyt. Yksikään este ei 160cm tasolle saakka ollut Pinochiolle liian vaikea ylitettäväksi. Tällaisia samanlaisia lahjoja on nähty siis paljon myös orin jälkeläisillä.

Pinochio eli onnellisen, mutta hyvinkin kiireisen elämän kasvattajallaan. Ori rakasti kilpailemista, sekä etenkin hyppäämistä. Pinochio tiesi, kun oli tehnyt jotain oikein. Tämä tunne kai saikin orin rakastamaan esteiden hyppimistä ja kilpailemista niin paljon? Pinochio eli aina 28 -vuotiaaksi vanhukseksi saakka, sekä olisi varmasti sinnitellyt vieläkin pidempää. Ori oli kuitenkin jo niin vanha ja kärsi niin monenlaisista vanhuuden tuomista vaivoista - kaikista ihan ontumiseen saakka, sekä jopa ähkystäkin oli vanhoilla päivillään selvinnyt kahdesti. Lopulta 28 -vuotiaana päättivät omistajat siis viedä lopulta Pinochion lopetettavaksi. Ori oli suorittanut niin mahtavan uran ja elämän, joten turha tätä oli enää kiduttaen pitää elossa.

Pinochio nousi yhdeksi koko tallin hienoimmaksi tähdeksi. Niin jokainen tallilla työskentelevä, kuten myös muut hevosharrastusta pitkään sivusta seuranneet ihmiset muistelevat edelleen haikein mielin tätä upeaa oria. Pinochio on tapaus, jota ovat siis ihmiset jaksaneet ikävöidä aina tähän päivään saakka, nyt jo pian kaksikymmentä vuotta. Keskustelupalstoilta saattaa maailman parhaimmasta esteorista keskustellessa lukea mielipiteenä ainakin muutaman suusta "Pinochio". Ori oli niin ihana ja lahjakas, että monien sydämmiin on tämän kuolema jättänyt ikuiset arvet.

Isän emä Robalea oli myös Pinochion ja Infernon kanssa samalla tallilla asustava tamma. Robalea oli musta 169cm korkuinen kiltti tamma. Robalea ei ollut tallin omia kasvatteja, eikä tästä pitänyt tulla kummoistakaan este tai kenttähevosta. Robalea hankittiinkin tallille enemmänkin upean rakenteensa johdosta jalostuskäyttöön. Kuitenkin Robalealla muutaman kerran ratsastettua huomattiin tamman olevan todella pätevä myös esteillä. Siitoshaaveet siirrettiin siis myöhemmälle ja alettiin tammaa kouluttaa kilparatsuksi.

Robalea pääsi lopulta 8 -vuotiaana starttaamaan ensimmäiset estekilpailunsa 120cm tasolla. Tästä tamma eteni suoraan huiman voitto ja sijoitusputken johdosta hyppäämään kansallisiin 140cm luokkiin. Robalea menestyi loistavasti aina 15 -vuotiaaksi saakka, kunnes alkoi hänen jalkansa hieman reistailla. Robalea jalkansa johdosta hyppäsi välillä aivan loistavasti, kunnes toisinaan taas yllättäen ei pystynyt suoriutumaan radalla parhaansa mukaan. Robalea saattoi myös alkaa linkuttamaan jalkaansa aivan yllättäen kilpailu päivänä. Alunperin ajateltiin tamman osaavan teeskennellä ja radalle lähdettiin nilkutuksista huolimatta, kuitenkin hetken päästä huomattiin että kyse on oikeasti jostain. Yksikään lääkäri ei löytänyt jalasta mitää vikaa, vaikka yli kymmenen eri lääkärin luona tammaa käytiinkin näyttämässä.

Robalea 15 -vuotiaasta eteenpäin suoritti ratoja parhaansa mukaan. Tammalla kilpailtiin vielä 18 -vuotiaaksi saakka, tosin paljon huonommilla tuloksilla. Kukaan ei osannut selittää tamman ontumista, sillä toisinaan suoritti tamma radan todella puhtaasti ja upeasti, edelleen keräillen satunnaisesti voittoja erinäisistä kilpailuista. Lopulta 18 -vuotiaana jouduttiin Robalean kanssa kilpaileminen kokonaan lopettaa. Oli tamma silti suorittanutkin jo upean ja menestyksekkään uran 140cm esteillä ja olihan sillä myös jo sitä ikääkin.

Robalea kiersi kilpailukautensa lopetettuaan vielä näyttelyissä keräilen paljon kilpailuvoittoja myös sillä saralla. Robaleasta oli pitänyt tulla siitoshevonen, mutta lopulta onnistui tamma saamaan ainoastaan kaksi varsaa, ennen kuin löydettiin 23 -vuotiaana yllättäen kuolleena karsinastaan. Kuoleman syy oli vähintäänkin yhtä hämärän peitossa, kuin Robalean ontuminen. Kuolemalle ei siis ollut mitään selitettävää syytä, edes vanhuus ei sitä täysin selittänyt. Kuolema oli tosiaankin jotain todella outoa. Tamman pääkallo oli kuoleman jälkeen muovautunut oudon muotoiseksi, aivan kuin jonun myrkyn ansiosta. Normaalia kovaa pääkalloa, kun ei saisi muulla tavoin muokattua. Tamma jätti jälkeensä ainoastaan kaksi varsaa, joista toinen, Inferno jäi kasvattajalleen ja toinen huutokaupattiin jopa 87 000 dollarin hinnalla. Kummatkin tamman jälkeläisistä ovat todella hyvin menestyneitä, niin näyttelyissä kuin myös este ja kenttäratsastus kilpailuissa.

Batmanin emä Ginella oli aivan normaali 168cm korkuinen ja tummanruunikko puskakoni. Ginella eli koko elämänsä pienellä kahdeksan hevosen yksityistallilla. Ginellan omisti ihana nuori nainen, nimeltään Maria Grosselholm. Maria oli 11 -vuotias, kun sai tamman itselleen syntymäpäivälahjaksi. Tällöin Ginellan ollessa ainoastaan 5 -vuotias. Maria kasvoi Ginellan kanssa touhuten ja ratsastustaitoja yhdessä kehitellen. Lopulta Maria 16 -vuotiaana ilmoitti tällöin 8 -vuotiaan Ginellan ensimmäisiin estekilpailuihin, 60cm tasolle. Ginella hyppäsi hyvin puskapolleksi. Tamma oli ainoastaan 163cm pitkä ja värityksdeltään tummanruunikko. Maria jatkoi treenausta ja satunnaisesti kilpailuihin osallistumista aina Ginellan kuolemaan saakka

Ginella kilpaili 10 -vuotiaana 80cm tasolla ja 12 -vuotiaana 100cm tasolla. Vaikka ikänsä puolesta olisi tamma kyennyt vielä etenemään 120cm radoille, ei sillä eikä Marialla ollut enää tarpeeksi kapasiteettia. Ginella kilpaili siis kaikki viimeiset kilpavuotensa 100cm tasolla ja lopetti kilpailemisen kokonaan 18 -vuotiaana.

Ginellan kilpakauden jälkeen tahtoi Maria Grosselholm teettää tällä itselleen varsan. Pakasteilla ei tamma kuitenkaan tahtonut tulla tiineeksi. Lopulta 20 -vuotiaana, kahden vuoden yrityksen jälkeen tuli tamma lopulta kantavaksi. Tamma synnytti upean orivarsan, mutta valitettavasti menehtyi itse synnytyksen yhteydessä. Maria oli rakkaan Ginella tammansa menettämisestä niin rikki, että ei lopulta halunnutkaan pitää varsaa itsellään. Varsa sai nimekseen Batman ja myytiin lopulta meille Filmüriin.

Emän isä Relic oli tummanruunikko 167cm puskaponi. Relic kierteli paikallisissa näyttelyissä, sekä esteratsastuskilpailuissa aina 100cm tasolla saakka kilpaillen. Ori ei kuitenkaan yltänyt korkeammalle. Relic ei siis menestynyt kummemmin. Välillä saattoi voitonsa johdosta saada ruusukkeen lisäksi jonkun pikkuisen palkinnon, mutta siinä kaikki.

Relic eleli koko elämänsä ajan yksityisenä hevosena, pienessä omakotitalon yhteydessä sijaitsevassa tallissa, yhdessä huonosti menestyneen ex laukkurin kanssa. Orin spermaa myytiin internetissä 100 dollarin hintaan, sekä tämän johdosta saikin Relic itselleen elämänsä aikana peräti kolme eri naisvierasta laukkailemaan sen seuraksi omakotitalon pihalla olevalle laitumelle. Jokainen Relicin tapaama tamma sattui tulemaan tiineeksi, sekä niistä kaikki synnyttivät terveet varsat. Relic eli omistajansa luona rentoa puskapollen elämää aina 25 -vuotiaaksi saakka, jolloin löydettiin karsinastaan kuolleena vanhuuden johdosta.

Emän emä Lycett oli 170cm korkuinen ruunikko tamma. Lycett sai elää koko elämänsä ajan onnellista elämää rakastavan omistajansa kanssa. Lycett oli tamma jonka kanssa ei tavoiteltu mitään. Omistaja kävi tamman kanssa kerran tai kaksi kertaa viikossa valmennuksissa, mutta mihinkään suureen ei ikinä tähdätty.

Lycett oli kamala hyppääjä. Esteet ylittyivät ainoastaan 60cm korkeuteen saakka, sekä 60cm esteitäkin hypätessä ylittyivät ne ainoastaan tamman korkeuden johdosta. Lycett hyppäsi niin, että ensin pysähdyttiin esteen eteen ja kun ratsastaja antoi pohjetta, niin hypättiin paikalta hyppy esteen yli, jonka jälkeen lähdettiin hulluna juoksentelemaan ympäri kenttää paniikin saattelemana. Esteet eivät siis todellakaan olleet se tamman juttu.

Kouluratsastus tuntui enemmän tamman jutulta, vaikkakaan ei aivan he A -tasollekaan tamman kanssa ylletty. Osa liikkeistä meni kyllä, mutta kilpavalmista ei tammasta koskaan tullut. Lycettillä kilpailtiinkin siis koko elämänsä ajan kouluratsastuksessa pelkästään he C, että loppuajasta myös he B -tasolla. Kilpaileminen oli sekin kyllä todella satunnaista. Tamma osallistui vuoden aikana ehkä parhaimmillaan arviolta viiteen tai kuuteen kilpailuun.

Lycett eli aina 25 -vuotiaaksi saakka. Sillä teetettiin yksi varsa, joka myytiin eteenpäin. Tamman omistajalla kun ei ollut tarpeeksi kokemusta, jotta hän olisi voinut pitää varsaa itsellään. Eikä taitoa kouluttaa ja kasvattaa sellaista. Vaikka Lycett ei ollutkaan mikään kilpailumenestyjä suurilla kouluradoilla, oli tamma silti elämässään hyvin onnellinen. Voisin melkein luvata, että paljon onnellisempi loppujen lopuksi, kun yksikään näistä menestyvistä hevosista. Lycetillä oli rakastava omistaja, rento elämä ja se oli tamman mieleen.

Kilpailutulokset - 40 ERJ sijoitusta


18.10.2015 kutsu 160cm 1/30
19.10.2015 kutsu 160cm 2/30
20.10.2015 kutsu 160cm 2/30
21.10.2015 kutsu 160cm 4/30
05.10.2015 kutsu 160cm 4/30
12.10.2015 kutsu 160cm 4/30
17.10.2015 kutsu 160cm 3/30
03.10.2015 kutsu 150cm 6/40
04.10.2015 kutsu 150cm 6/40
26.09.2015 kutsu 160cm 3/9
25.09.2015 kutsu 160cm 4/30
22.09.2015 kutsu 160cm 5/30
19.09.2015 kutsu 160cm 5/30
19.09.2015 kutsu 160cm 1/30
17.09.2015 kutsu 160cm 1/30
17.09.2015 kutsu 160cm 5/30
16.09.2015 kutsu 160cm 5/30
16.09.2015 kutsu 160cm 1/26
15.09.2015 kutsu 160cm 3/26
14.09.2015 kutsu 160cm 5/30

24.09.2015 kutsu 160cm 4/30
22.09.2015 kutsu 150cm 2/30
20.09.2015 kutsu 160cm 2/22
19.09.2015 kutsu 160cm 2/22
12.09.2015 kutsu 160cm 4/30
11.09.2015 kutsu 160cm 4/30
08.09.2015 kutsu 160cm 1/30
08.09.2015 kutsu 160cm 4/30
07.09.2015 kutsu 160cm 5/30
07.09.2015 kutsu 160cm 3/30
05.09.2015 kutsu 160cm 3/30
04.09.2015 kutsu 160cm 3/30
28.08.2015 kutsu 160cm 4/30
23.08.2015 kutsu 150cm 5/40
23.08.2015 kutsu 150cm 1/40
20.08.2015 kutsu 150cm 6/40
19.08.2015 kutsu 150cm 3/75
17.08.2015 kutsu 160cm 5/30
14.08.2015 kutsu 160cm 2/30
13.08.2015 kutsu 160cm 2/30


Päiväkirja

kirjoittaja; Nella

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

kirjoittaja; Nella

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Valmennukset

Valmentaja:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

Valmentaja:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.Batman on virtuaalihevonen! - kuvat (c) Klosterhof Medingen, thank you!