Rollingwood's Raising L "Reco"

  • Trakehner
  • Ori
  • 15.11.2014, Ikääntyminen?
  • 6 -vuotias
  • 169cm
  • Esteratsastus
  • Ko He B, Re 150cm, Me 140cm.

  • Omistaja; Filmür/Nella (VRL-13817)
  • Kasvattaja; (evm)
  • rekisterinumero VH00-0000-0000

Historia

Rollingwood's Raising L muutti Filmüriin kasvattajaltaan Zayn Rollingwoodilta. Rollingwood on kasvattajana onnistunut teettämään lukuisia menestyviä jälkeläisiä, joista muutama on nähty menestyvän jopa MM -tasolla. Kasvattajien joukossa Rollingwood ei kuitenkaan mikään ylisuosittu ole. Varsat löytävät kyllä heti kodin ja orien pakasteetkin käyvät hyvin kaupaksi, mutta mitään järkyttävää tungosta ei ole.

Itse olin ihastellut Zayn Rollingwoodin aikaan saannoksia kilparadoilla, sekä myytäviä varsoja internetissä. Olin halunnut Rollingwoodin talliimme jo muutaman vuoden ajan, mutta vaikka varsoista kaikki olivat upeita ja jokaisesta saisi menestyvän kilpakentillä sekä näyttelyissä, ei siltikään kukaan ollut juuri se yksi. Ajattelin aluksi olevani typerä. Olin sopinut Zayn Rollingwoodin kanssa jo pari vuotta sitten, että heti kun löytäisin sopivan, olisi varsa minun. Ja sopivia oli ollut jo melkeen pari sataa. Kaikki varsoista olivat siis sopivia, mut silti jotain puuttui. Halusin sen tunteen varsaa katsoessani, että "tää se on" ja aivan sellaista ei vielä kenenkään kohdalla ollut tullut. Mietin useasti, että oliko minussa jotain vikaa. En kuitenkaan tahtonut Filmüriin yhtäkään hankintaa ilman, että olin täysin varma hevosesta ja siitä, että ostin hänet oikeista syistä. Että todella tahdoin hänet. Kaksi vuotta siis kului, enkä ollut vieläkään löytänyt sitä sopivaa. Rollingwoodin sivuston uutiskirjeenkin olin tilannut sähköpostiini, jotta sain ensi sijassa tiedon, kun heille syntyisi uusi varsa myyntiin.

Rollingwood's Raising L syntyi 15.11.2014 ja sähköposti-ilmoituksen sain varsasta jo heti seuraavana päivänä. Zaynilla oli aina tapana laittaa varsat heti syntymänsä jälkeen myyntiin, jotta he olivat heti varattavissa. Myynti tapahtui kuitenkin vasta, kun varsa oli vieroitettu emästään. Kuten muidenkin varsojen kohdalla, oli samaan aikaan syntynyt myös muita varsoja. Tällä kertaa yhteensä 4 -kappaletta, joista jokainen oli styntynyt saman viikon sisällä. Rollingwood's Raising L oli syntyneistä varsoista viimeinen. Soitin Zaynille välittömästi ja sovimme ajan tapaamiselle. Heti seuraavana päivänä ajoimmekin jo Danielin ja Karenin kanssa lentokentälle ja lensimme Canadaan.

Rollingwood's Raising L oli "se" hevonen. Heti ensinäkemältä oli ori kaiken komeuden lisäksi myös jotain muuta. Rollingwoodäs Raising L omistaa upean suvun, sekä on todella lupaava kilpahevosen alku, mutta varsassa oli jotain muutakin. Rollingwood's Raising L oli se "tää se on" -varsa, se jota olin etsinyt. Varsassa oli juuri sitä "jotain", mikä hänessä iski. Jo heti laitumella varsoja katsellessani osoitin Rollingwood's Raising Lään päin ja kysyin Zayniltä ,että kuka tuo oli, sekä ilmoittaen että häneen haluan tutustua paremmin. Eikä siihen muuta tarvittu. Kaksi vuotta siinä meni, että löysin sen oikean minulle. Siltikään en voisi olla yhtään onnellisempi! Nyt minulla on oma Rollingwoodini ja hän onkin paljon komeampi ja ihanampi, mitä ajattelin! <3 Sekä hänessä on sitä "jotain", mikä sytytti minut alunperinkin. Hänessä on jotain, mutta en tiedä vielä mitä.


Luonne

Jo heti Filmüriin tullessaan varsana omi Rollingwood's Raising L minut kokonaan itselleen. Minä olin hänen ja muut hevoset eivät saaneet minun kanssani olla laitumella ilman, että ori tunki siihen väliin kerjäämään rapsutuksia. Hän on todella mustasukkainen minun huomiostani ollut varsasta saakka ja on edelleen. Minun pitäisi huomioida ainoastaan hänet, rapsuttaa ainoastaan häntä ja olla vaan koko aika pelkästään hänen kanssa. Ori on täysin rakastunut minuun ja pitää minua tiiviisti omanaan. Ori on kuitenkin sen verran kiltti, että ei uskalla muuta tehdä, kun tunkeutua siihen viereen, kun olen laitumelta hakemassa hevosista jotain toista.

Rollingwood's Raising L sai meillä lempinimen Reco. Reco on minun kultapoikani, ori, joka ei muiden kanssa tule ollenkaan samalla tavalla toimeen. Hoitaessa on ori kiltti, seisoo vain paikallaan ja hoitotoimenpiteet, harjaukset, kavioiden puhdistus, kengitys ja lääkärin käynti sujuvat kaikki ilman ongelmia. Aina, kun minä olen paikalla. Muiden oria hoitaessa hän yrittää kapinoida hieman. Kiltti luonteinen ori ei kuitenkaan uskalla näykkiä, potkia tai muutakaan. Yrittää muuten vain vähän kapinoida tyylillä "lähde sinä vetämään siitä ... haluan Nellan hoitamaan minua". Hän testaileeuita hoitajia yrittäen isotella ja olla hankala. Tarpeeksi kokenut hoitaja saa kuitenkin Recon aisoihin ilman suurempia ongelmia. Minun hoitaessani, tai kengittäjän tai eläinlääkärin ollessa paikalla pelkkä minun läsnäoloni rauhoittaa ja hoituu jokainen toimenpide ilman pienintäkään ongelmaa.

Ori luottaa minuun täysin. Aluksi hän säikkyili maastoillessa joitakin lintuja, tai pelottavia varjoja, mutta kun minä olen hänen kanssaan usein maastoillut, on ori oppinut rentoutumaan ja jopa pitämään maastoilua kivana asiana! Etenkin laukkaspurtit ovat orin mieleen. Hän tykkää painaa menemään niin lujaa, kuin kavioistaan pääsee, samalla viskoen päätään ja hirnahdellen ilosta. Ori on siis luottamuksen ansiosta oppinut olemaan pelkäämättä. Kun minä enpelkää, tietää Reco, että ei hänelläkään ole mitään pelättävää. Kuitenkin, jos jossain tilanteessa jännitän itse, niin tarttuu se myös Recoon. Alkuongelmien jälkeen on Reco nykyään siis minun kanssani täysin maastovarma. Hän nauttii maastoilusta kanssani ja hän sopisi ratsuksi myös pidemmällekin vaellukselle tai maastoretkelle. Muiden tuttujen ihmisten kanssa menee ori myös maastossa ihan hyvin. Välillä ratsastajan rentoudesta huolimatta saa hän kuitenkin jotain pieniä sätkyjä (ja usein aivan yllättäen), tämän takia kaikki tutut ratsastajat saavat Recon kanssa maastoillessa olla aina hieman varuillaan, että ei mitään isompaa satu tapahtumaan. Aivan tuntemattomien kanssa Reco säikkyilee, eikä tuntemattomat voi Recon kanssa yksin maastoon lähteä. Oria rauhoittaa läsnäoloni, joten jos itse jonkun toisen hevosen kanssa olen maastolenkillä mukana, niin onnistuu maastoilu Recon kanssa myös tuntemattomilta.

Ratsastaessa on Reco parhaillaan. Tai etenkin este ja maastoesteratsastuksessa. Maastossa Reco innostuu valtavasti ja maastoesteet hypätään kauhealla vauhdilla, mutta silti hyvällä tekniikalla. Ja jos minun täytyy pidätteillä vauhtia hidastaa, niin kiltti ja tottelevainen Reco hidastaa heti. Maastoesteillä laukkaosuudet ovat Recon mielestä kivoimpia, koska silloin saa hän vaan mennä niin lujaa kun ksavioistaan pääsee.

Reco on myös taitava hyppääjä, hänellä on hyvä hyppytyyli, sekä minun allani toimii lähes moitteettomasti! Poikkeuksena jotkut päivät, kun työnteko ei jaksaisi kiinnostaa. Tällöin saattaa aluksi Reco vaan mennä miten sattuu, yrittämättä kunnolla. Kuitenkin heti, kun käsken orin töihin kuuntelee hän vastaan laittamatta. Ori kun haluaa miellyttää minua ja näyttää myös valmennuksissa mihin hän pystyy. Valmennuksen ja kisatilanteen välillä ei siis ole kovinkaan paljoa eroa. Antaa kummassakin kaikkensa. Recolla on myös loistava keskittymiskyky, sekä intoa hyppäämistä kohtaan löytyy valtavasti! (Lukuunottamatta niitä päiviä, kun ei vaan jaksaisi.) Recolta löytyvät juuri ne parhaimmat ominaisuudet, joita hyvältä hyppääjältä vaaditaan.

Kilpakentällä olen minä yleensä se, joka jännittää mutta Reco taas viileän rauhallinen. Reco rauhoittaa siis myös minua ja saa vietyä rauhallisuudellaan suurimman osan jännityksestäni pois. Rataa suorittaessa Reco kuuntelee minua tarkkaan, sekä antaa kaikkensa. Ori suorittaa radan, kuin radan todella nopealla ajalla. Recolla, kun on radalle päästessään usein tapana innostua. Onneksi hän kuuntelee kuitenkin apujani tarkkaan ja hidastaa tahtia heti, jos teen pidätteitä. Kilpaileminen on Recon tapa päästä irroittelemaan ja näyttämään parastaan. Ori nauttii huomiosta, kameralla kuvamisesta (on oppinut jopa poseeraamaan), mutta kaikista kivoin osuus on kunniakierros. Reco ottaa kunnon spurtin ja päästää menemään niin lujaa, kuin pääsee. Ja viskelee päätään ylös sekä alas innoissaan, välillä pöristen. Ori on viisas ja ymmärtää, että on suoriutunut hyvin, aina kun pääsee palkinnoksi juoksemaan ympäri kenttää. Tämän lisäksi saa hän paljon taputuksia, herkkuja ja kiitoksia hyvänj suorituksen jälkeen. Ja ne kamerat! Reco on luontainen tähti.

Muiden ratsastaessa ei tomi yhtä hyvin. Reco onkin enemmän sellainen yhden ihmisen hevonen. Vaikka toimenpiteet sujuvat muidenkin kanssa, niin mikään ei kuitenkaan voita sitä, kun saa nähdä minut ja pääsee minun kanssani touhuamaan mitä tahansa. Kaikki asiat ovat kivoja, kun tekee ne minun kanssani. Muiden kanssa niitä ongelmia välillä ilmenee, mutta kiltin luonteensa ansiosta on Reco kuitenkin erittäin helppo laittaa kuriin. Ori ei uskalla laittaa kovinkaan paljoa vastaan ja usein tajuaakin melkeen heti, ettei voi voittaa tätä taistelua. Ei ole kuitenkaan temppuilunsa johdosta aivan aloittelijoiden hevonen. Ratsastajalta ja hoitajalta tarvitaan määrätietoisuutta ja taitoa käsitellä hevosia, jotta pärjää hyvin Recon kanssa. Ori on lisäksi käynyt kaksi vuotiaasta saakka kolme kertaa viikossa Jacobin ja kolme kertaa viikossa Emman kanssa kouluttajan luona. Kokenut kouluttaja on yrittänyt saada Recoa toimimaan yhtä hyvin myös muiden ihmisten kanssa. Edistystä on tullut huomattavasti, vaikkakin työtä orin kanssa vielä riittää. Reco on syntynyt sellaiseksi hevoseksi, joka haluaa ainoastaan sen yhden ihmisen, jota rakastaa koko loppuelämän ajan. Tätä luonteenpiirrettä onkin ollut vaikea muuttaa.JÄLKELÄISET

Recosta on mahdollista saada tilausvarsa. Kaikkien Recon varsojen on synnyttävä Filmürin kasvatusliitteellä mür, sekä Recon varsoilta vaadimme myös kilpailemista 40 ERJ sijoitukseen saakka. Jos olet valmis tarjoamaan varsalle hyvän aktiivisen kodin, niin ota yhteyttä sähköpostilla [email protected]

SYNTYMÄVUOSI - NIMI - emänä NIMI
SYNTYMÄVUOSI - NIMI - emänä NIMI
i. Triggerfire
evm
ii. Seamus
evm
iii. Montego
iie. Milley
ie. Amethyst
evm
iei. Chancer
iee. Natasha
e. Chelsea
evm
ei. Donner GER
evm
eii. Epic GER
eie. Cera GER
ee. Renegade
evm
eei. Javren GER
eee. Xenia

Kilpailutulokset - ERJ, 43 sijoitusta


21.05.2015 kutsu 150cm 3/40
23.05.2015 kutsu 150cm 3/40
26.05.2015 kutsu 150cm 5/40
05.06.2015 kutsu 150cm 6/40
15.05.2015 kutsu 150cm 3/30
22.05.2015 kutsu 150cm 2/30
18.05.2015 kutsu 150cm 5/28
24.05.2015 kutsu 150cm 4/30
28.05.2015 kutsu 150cm 3/30
01.07.2015 kutsu 150cm 3/30
03.07.2015 kutsu 150cm 3/30
02.07.2015 kutsu 150cm 3/30
03.07.2015 kutsu 150cm 5/30
05.07.2015 kutsu 150cm 2/30
01.07.2015 kutsu 150cm 4/30
04.07.2015 kutsu 150cm 5/30
05.07.2015 kutsu 150cm 1/30
01.07.2015 kutsu 150cm 3/30
07.07.2015 kutsu 150cm 2/30
08.07.2015 kutsu 150cm 5/30
10.07.2015 kutsu 150cm 5/30
22.06.2015 kutsu 150cm 3/22

05.07.2015 kutsu 150cm 4/30
08.07.2015 kutsu 150cm 1/30
09.07.2015 kutsu 150cm 2/30
10.07.2015 kutsu 150cm 5/30
11.07.2015 kutsu 150cm 2/30
13.07.2015 kutsu 150cm 3/30
13.07.2015 kutsu 150cm 1/30
14.07.2015 kutsu 150cm 5/30
15.07.2015 kutsu 150cm 5/30
16.07.2015 kutsu 150cm 2/30
22.07.2015 kutsu 150cm 1/30
22.07.2015 kutsu 150cm 3/30
24.07.2015 kutsu 150cm 2/30
28.07.2015 kutsu 150cm 1/30
29.07.2015 kutsu 150cm 3/30
29.07.2015 kutsu 150cm 4/30
05.08.2015 kutsu 150cm 4/40
05.08.2015 kutsu 150cm 2/30
17.08.2015 kutsu 150cm 2/30
18.08.2015 kutsu 150cm 5/30
19.08.2015 kutsu 150cm 3/30
30.08.2015 kutsu 150cm 2/30


Päiväkirja

kirjoittaja; Nella

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

kirjoittaja; Nella

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Valmennukset

Valmentaja:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

Valmentaja:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.Reco on virtuaalihevonen! - kuvat (c) NIMI, thank you!